woensdag, februari 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Esther Tielemans winnaar Wolvecampprijs 2014
Esther Tielemans winnaar Wolvecampprijs 2014

Esther Tielemans winnaar Wolvecampprijs 2014

  • Nederland
  • De Wolevacampprijs 2014 is door de jury toegekend aan Ester Tielemans zij ontving de prijs uit handen van de laureaat van 2012 Aukje Kocks. Naast Tielemans waren genomineerd Wafae Ahalouche El Kiriasti en Marijn van Kreij.
  • Stichting Heartpool
  • heartpool.nl
  • info@heartpool.nl
  • De Wolvecampprijs 2014 is door de jury toegekend aan Ester Tielemans zij ontving de prijs uit handen van de laureaat van 2012 Aukje Kocks. Naast Tielemans waren genomineerd Wafae Ahalouche El Kiriasti en Marijn van Kreij.

Esther Tielemans winnaar Wolvecampprijs 2014.

De drie genomineerde kunstenaars toonden hun werk afgelopen donderdag 25 september in de expositiehal van Hazemijer in Hengelo. Juryvoorzitter René Pingen, directeur Stedelijk Museum s’ Hertogenbosch, motiveerde de keuze van de jury als volgt; ’ Esther Tielemans maakt ruimtelijk werk waarin kleur allesbepalend is. Vertoonde haar eerdere werk nog figuratieve verwijzingen naar het landschap nu zijn het installaties in de vorm van filmische minmalistische landschappen, vol met visuele en ruimtelijke spanningen. In haar installaties wordt de kijker als het ware aangetrokken en afgestoten door velden van kleur, alsof je letterlijk je positie moet bepalen ten opzichte van de ingrediënten die de schilderkunst bepalen en die steeds weer opnieuw op een nieuwe manier worden toegepast en ten tonele worden gevoerd, alsof het een totale viering van de schilderkunst betreft.

De tweejaarlijkse prijs voor de schilderkunst, georganiseerd door stichting HeArtpool in Hengelo,  bestaat uit een voor Nederlandse begrippen hoge geldsom van 18.500 euro, een bijdrage van 10.000 euro voor de realisatie van een monografie en een solotentoonstelling. Alle drie genomineerden exposeren gezamenlijk in Hazemeijer Hengelo van 26 t/m 28 september.

Stichting HeArtpool heeft zich o.a. als doel gesteld  om de beeldende kunst in het algemeen en in Hengelo in het bijzonder te stimuleren. Deelnemers van de stichting zijn particulieren en bedrijven die de beeldende kunst een gouden hart toedragen. HeArtpool initieert en ondersteund diverse kunstprojecten en kunstenaarsinitiatieven in Hengelo en omgeving.

Eerder werd de Wolvecampprijs toegekend aan Avery Preesman, Rick Meijers, Natasja Kensmil, Robert Zandvliet, Koen Delaere, Marc Bijl, Helen Verhoeven en Aukje Kocks.DSCF1358

Over Heartpool

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top