zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / ETAP: Excellum2: de eenvoud
ETAP: Excellum2: de eenvoud

ETAP: Excellum2: de eenvoud

  • Nederland
  • Met Excellum2 lanceert ETAP de volgende generatie lichtregelsystemen. Eenvoud en gebruiksgemak staan centraal. Tegelijk ligt de nadruk ook op energiebesparing en de flexibiliteit van het systeem.
  • ETAP Lighting
  • http://www.etaplighting.com
  • info.nl@etaplighting.com
  • http://www.etaplighting.com/news.aspx?id=11144

Lichtregelsystemen maken onlosmakelijk deel uit van de trend naar smart buildings. In de eerste plaats omdat we dankzij een geautomatiseerde lichtregeling heel veel energie kunnen besparen. De meest efficiënte verlichting is immers de verlichting die enkel brandt waar en wanneer dat nodig is. Maar tegelijk kan lichtregeling ook het comfort verhogen van wie in het gebouw werkt of verblijft. Zeker als de gebruikers de verlichting kunnen aanpassen aan specifieke situaties of persoonlijke wensen.

Klaar voor gebruik

Alle intelligentie van Excellum2 zit in een discrete, stijlvolle controller met beperkte afmetingen. Elke controller kan tot 256 armaturen en/of sensoren aansturen; het systeem laat toe om tot vijf controllers aan elkaar te koppelen. Wij maken Excellum2 steeds gebruiksklaar op maat van de klant. U kiest welke functionaliteiten u nodig hebt – aanwezigheidsdetectie, persoonlijke controle, scenariosetting… – en wij zorgen voor de overeenkomstige software. Hierdoor is Excellum2 geschikt voor alle soorten projecten: van middelgrote ruimtes tot grote gebouwen met verschillende verdiepingen. Uiteraard betaalt u alleen voor de functies die u wilt gebruiken.

Flexibiliteit

Excellum2 biedt een brede waaier aan mogelijkheden om de verlichting te sturen in functie van de activiteiten die er plaats vinden. Voor elk tijdstip en elke ruimte – vergaderzaal, landschapskantoor, technisch lokaal, sanitair blok, enzovoort – kan u het juiste verlichtingsniveau kiezen. Daarnaast kan u specifieke scenario’s vastleggen bijvoorbeeld voor presentaties of lunchpauzes. Het systeem laat maximale flexibiliteit toe. Verlichtingsbehoeften veranderen immers doorheen de tijd. De vooraf gekozen instellingen kunnen dan ook op ieder moment aangepast worden zonder ingrijpende verbouwingswerken. Bovendien kan ook het beheer van uw noodverlichting geïntegreerd worden in Excellum2.

Energiebesparing

Een centraal, geautomatiseerd lichtsysteem biedt uiteraard ook heel wat mogelijkheden om energie te besparen. Excellum2 maakt gebruik van vijf strategieën voor energiebesparing: daglichtafhankelijke regeling, intelligente tijdsturing, aanwezigheidsdetectie, aanpassing aan de taak en beperking van het piekvermogen. Dankzij een slimme combinatie van die strategieën kunt u tot 75% energie besparen in uw gebouw. Via een geïntegreerde energiemeter kunt u op ieder moment het reële energieverbruik van uw verlichting meten, waardoor u verbruik en besparingen gemakkelijk kunt opvolgen.

Eenvoud en gebruiksgemak

Excellum2 werd vooral ontworpen met eenvoud en gebruiksgemak in het achterhoofd. Zo kunnen gebruikers zelf via hun eigen smartphone, tablet of PC de verlichting in hun werkplek of in een vergaderzaal bedienen. Maar ook het leven van de beheerder wordt eenvoudiger. Dankzij overzichtelijke 3D-plannen kan hij of zij de werking en de status van verlichting en noodverlichting per verdieping of per gebouw monitoren. Aanpassingen aan de instellingen gebeuren via een intuïtieve interface.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top