woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / EU-actieplan om meer energie uit de zee op te wekken
EU-actieplan om meer energie uit de zee op te wekken

EU-actieplan om meer energie uit de zee op te wekken

  • Europa
  • De EU wil een betrouwbare en gegarandeerde bron van duurzame energie ontwikkelen door een zee-energieforum op te richten. De Europese Commissie heeft een actieplan gepresenteerd om meer hernieuwbare energie uit de zee en oceaan te winnen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • ec.europa.eu
  • jaume.duch@europarl.europa.eu
  • http://ec.europa.eu/news/energy/140122_nl.htm

Door kennis en expertise samen te brengen in een nieuw zee-energieforum moet de opkomende blauwe energiesector, waarin met verschillende technologieën energie wordt gewonnen uit golven, getijden en temperatuurverschillen van het water, worden gestimuleerd.

Mogelijkheden genoeg

Het doel is om met een continue bron van duurzame energie in de regio de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en de energievoorziening in Europa beter te waarborgen. Deze energie kan worden ingezet in combinatie met andere schone energiebronnen zoals wind- en zonne-energie.

Volgens de Europese Commissie zit er in de oceanen en zeeën wereldwijd genoeg energie om in onze huidige en toekomstige energiebehoefte te kunnen voorzien.

Maar er zijn praktische problemen, zoals de dure technologie en de ingewikkelde vergunningsprocedures.

Grote voordelen

Het zee-energieforum moet een oplossing vinden voor een van deze problemen. Gehoopt wordt dat de steun aan de blauwe energiesector niet alleen zorgt voor een gegarandeerde bron van energie, maar ook het milieu ten goede komt en met name in kustgebieden arbeidsplaatsen oplevert en bijdraagt aan economische groei.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top