vrijdag, mei 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / EU: Bedrijven helpen bij het opvangen van de gevolgen van de herstructurering
EU: Bedrijven helpen bij het opvangen van de gevolgen van de herstructurering

EU: Bedrijven helpen bij het opvangen van de gevolgen van de herstructurering

 • Europa
 • EU presenteert beste praktijken om de sociale gevolgen van herstructureringen en ontslagen te beperken. Elk Europees land wordt tijdens een recessie getroffen door bedrijfsherstructureringen. Sinds 2002 zijn in Europa meer dan 16 000 herstructureringen gemeld, wat resulteerde in een nettoverlies van meer dan 2 miljoen banen.
 • Parlementair Documentatie Centrum
 • http://ec.europa.eu
 • jaume.duch@europarl.europa.eu
 • http://ec.europa.eu/news/employment/131213_nl.htm

De EU wil deze trend ombuigen met behulp van praktijkvoorbeelden voor bedrijven, werknemers, vakbonden, werkgeversorganisaties en overheidsdiensten.

Op basis van een openbare raadpleging over reële ervaringen van bedrijven heeft de EU richtsnoeren opgesteld, waarin rekening wordt gehouden met de belangen van alle betrokken groepen. Zij suggereert hierin hoe een herstructurering kan worden voorberied en dorgevoerd.
Dit moet bedrijven helpen om hun toekomstige behoeften aan personeel en vaardigheden in te schatten, en werknemers om een alternatieve baan te vinden als ze worden ontslagen. Enkele van de suggesties:

 • op lange termijn gerichte, strategische monitoring van de marktontwikkelingen
 • voortdurend in kaart brengen van de behoeften aan banen en vaardigheden
 • werknemers helpen met opleiding, loopbaanadvies en het zoeken naar een nieuwe baan
 • instanties van buitenaf betrekken, zoals overheden, universiteiten, opleidingscentra
 • ten volle gebruik maken van EU-subsidies om nieuwe banen te scheppen

De EU wil bovendien bedrijven helpen om hun concurrentievermogen op lange termijn op peil te houden. Zij houdt ook rekening met de bredere industriële en sociale gevolgen van herstructureringen in steden en regio’s.

De EU dringt er bij de regeringen van de lidstaten op aan deze richtsnoeren te ondersteunen en te bevorderen en ze toe te passen op werknemers in de publieke sector. In 2016 wordt een verslag gepubliceerd over de vraag of verdere maatregelen, waaronder nieuwe EU-regels, noodzakelijk zijn.

Commissie stelt beste praktijken voor om gevolgen van herstructurering op te vangen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top