dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU-begroting 2016: “Prioriteit zal stimulering werkgelegenheid zijn”
EU-begroting 2016: “Prioriteit zal stimulering werkgelegenheid zijn”

EU-begroting 2016: “Prioriteit zal stimulering werkgelegenheid zijn”

  • Europa
  • De aanpak van de vluchtelingencrisis en het stimuleren van de werkgelegenheid zijn twee van de meest controversiële kwesties in de onderhandelingen over de EU-begroting voor volgend jaar. Het EP wil hiervoor meer geld toewijzen dan de lidstaten. De leden zullen de kwestie bespreken in de plenaire vergadering op dinsdag 27 oktober. We vroegen het Portugese EVP-lid José Manuel Fernandes, die samen met Gérard Deprez het verslag opstelde, wat er op het spel staat.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjyhm32bxozz/nieuws/eu_begroting_2016_prioriteit_zal?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

De parlementaire begrotingscommissie stelt een begroting van € 157,4 miljard voor volgend jaar voor. Hoeveel hiervan zou worden gebruikt om vluchtelingen te helpen en de controles aan de buitengrenzen van de EU te versterken?

De Europese Commissie stelt voor circa €1,2 miljard uit te trekken voor de aanpak van migratie, met inbegrip van een reeks van innovatieve initiatieven zoals herverdeling van vluchtelingen tussen de Europese landen. We hebben voorgesteld om hier €900 miljoen aan toe te voegen

Wat kan er met deze financiering worden bereikt?

De prioriteit zou zijn om de toelating van vluchtelingen te verbeteren: asielzoekers zullen de faciliteiten zien verbeteren, een efficiëntere behandeling van hun administratieve dossiers zien, taaltraining krijgen etc .. Tegelijkertijd versterken we operaties in de Middellandse Zee, informatieuitwisseling over migratie en veiligheidsvraagstukken tussen overheidsdiensten enzovoorts. We zullen ook de oorzaken aan pakken, vooral in landen buiten de EU. Dit is de reden waarom wij vroegen om € 260 miljoen voor buitenlandse zaken aan de begroting toe te voergen.

Hoeveel geld zal worden gebruikt om werkgelegenheid te creëren? Kunt u een paar voorbeelden geven?

Hoofdprioriteit in deze begroting zal de stimulering van werkgelegenheid zijn. Als we cohesiebeleid meerekenen, wordt meer dan een derde van de begroting – bijna €50 miljard direct gekoppeld aan het stimuleren van de werkgelegenheid: steun voor onderwijs en opleiding; hulp bij het opzetten van een eigen bedrijf; infrastructuurprojecten etc. Het EP stelt voor om vooral initiatieven voor werkgelegenheid voor jongeren voort te zetten.

Bijna de gehele Europese begroting is gereserveerd voor de werkgelegenheid: het ondersteunt de mobiliteit van studenten (Erasmus +), kleine en middelgrote ondernemingen (Cosme), onderzoek en ontwikkeling (Horizon 2020), infrastructuur (Connecting Europe Facility), investeringen (European Fonds voor Strategische Investeringen) maar ook de boeren.

Wat verwacht u van de onderhandelingen met de lidstaten?

Dat ze moeilijk worden, omdat de Raad in het verleden heeft laten zien niet te aarzelen om terug te komen op zijn woord, of om ambitieuze initiatieven aan te kondigen zonder de toewijzing van de nodige middelen om ze mogelijk te maken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top