maandag, februari 24, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU beslist over zwarte lijst Rusland
EU beslist over zwarte lijst Rusland

EU beslist over zwarte lijst Rusland

  • Europa
  • De Europese Unie zal maandag hoogstwaarschijnlijk nieuwe sancties afkondigen tegen Rusland wegens de Russische agressie in buurland Oekraïne. De ministers van Buitenlandse Zaken zullen waarschijnlijk reisbeperkingen instellen en de tegoeden bevriezen van een aantal personen en mogelijk ook organisaties.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vji55dfc1fzh/nieuws/eu_beslist_over_zwarte_lijst_rusland?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0

Hoeveel namen er op deze zogenoemde zwarte lijst komen, is nog niet duidelijk. Tijdens hun overleg maandag in Brussel kunnen de ministers de lijst, die is voorbereid, nog aanpassen. Op de lijst komen Russen die verantwoordelijk worden gehouden voor acties die de soevereiniteit van Oekraïne in gevaar brengen.

Bronnen in Brussel spreken van een ,,gering maar politiek belangrijk” aantal. Het draait om het signaal dat deze sancties afgeven, niet de aantallen, zo klinkt het. Op de lijst staan vermoedelijk vertrouwelingen van de Russische president Vladimir Poetin, onder wie medewerkers van zijn staf, maar ook Russische hooggeplaatsten in het leger en bij veiligheidsdiensten. Mogelijk prijken ook topmensen uit het Russische bedrijfsleven op de lijst.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top