zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU besluit tot nieuwe sancties tegen Rusland
EU besluit tot nieuwe sancties tegen Rusland

EU besluit tot nieuwe sancties tegen Rusland

  • Europa
  • De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen hebben maandag besloten tot nieuwe sancties tegen Rusland. Twee bedrijven die na de annexatie van de Krim door Rusland zijn genationaliseerd, komen op een zwarte lijst. Daarnaast komen nog eens 13 personen op een lijst van mensen die de EU niet in mogen en van wie bankrekeningen worden bevroren. Daar stonden al 48 Russen en Oekraïners op.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjjphkrfjfzi/nieuws/eu_besluit_tot_nieuwe_sancties_tegen?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Als de Russen de verkiezingen van 25 mei in het buurland Oekraïne dwarsbomen, wordt de kans op economische sancties tegen sectoren door de Europese Unie ,,zeer reëel”. Dat stelde minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken maandag in Brussel. Volgens de bewindsman wordt met het dwarsbomen van de verkiezingen een grens overschreden.

Afgelopen weekeinde lieten de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande al doorschemeren dat economische strafmaatregelen na 25 mei mogelijk worden als door toedoen van Moskou de presidentsverkiezingen niet kunnen doorgaan. De EU-lidstaten vinden dat Rusland zijn invloed juist moet aanwenden om de spanningen in Oekraïne te verminderen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top