vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / ‘EU-betalingssysteem bespaart miljarden’
‘EU-betalingssysteem bespaart miljarden’

‘EU-betalingssysteem bespaart miljarden’

  • Europa
  • Het Europees betalingssysteem SEPA kan bijna 22 miljard euro aan besparingen opleveren, waarvan 16 miljard euro voor rekening komt van het bedrijfsleven. Dat heeft accountants- en adviesbureau PwC berekend, dat in opdracht van de Europese Commissie SEPA economisch analyseerde.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjhecb87akz5/nieuws/eu_betalingssysteem_bespaart_miljarden?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0&tab=0

Bedrijven hoeven door SEPA, waarvan het internationale bankrekeningnummer IBAN een belangrijk element is, niet meer per Europees land een aparte rekening aan te houden en dat scheelt aanzienlijk in kosten. Door de invoering van het uniforme betalingssysteem kunnen er 9 miljoen bankrekeningen in de Europese Unie worden geschrapt, zeggen de onderzoekers.

SEPA levert volgens hen vooral het bedrijfsleven, en ook banken, economische voordelen op. Voor consumenten biedt het Europees betalingssysteem vooral een betere bescherming.

Bij het maken van de analyse zijn de onderzoekers uitgegaan van een situatie waarin SEPA (Single Euro Payments Area), dat formeel per 1 februari is ingevoerd, volledig is omarmd. Zover is het nog niet. Vorige maand besloot de Europese Commissie dat bedrijven in het eurogebied een halfjaar langer de tijd krijgt (tot 1 augustus) om over te stappen op het Europees betalingssysteem.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top