vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / EU doet inval bij Philips
EU doet inval bij Philips

EU doet inval bij Philips

  • Nederland
  • Inspecteurs van de Europese kartelautoriteiten hebben in het kader van een onderzoek naar internetverkoop door elektronicabedrijven, eerder deze week ook een inval gedaan bij Philips. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjfchkd8pbw6/nieuws/eu_doet_inval_bij_philips?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

Philips liet weten ,,volledig mee te werken” aan het onderzoek. Een woordvoerder zei verder geen informatie te kunnen verstrekken omdat de zaak nog loopt.

De Europese Commissie maakte donderdag bekend invallen te hebben gedaan bij verscheidene producenten van elektronica. De inspecteurs doen onderzoek naar de verdenking dat bedrijven hebben samengespannen om de internetverkoop van bepaalde producten te beperken en zo de prijzen op te drijven. Verscheidene andere elektronicabedrijven, waaronder het Duitse detailhandelsconcern Metro, bekend van Media Markt en Saturn, en het Koreaanse Samsung hadden al laten weten deel uit te maken van het onderzoek.

Eind 2012 kreeg Philips nog een boete van ongeveer 0,5 miljard euro van de Europese Commissie omdat het bedrijf zich, samen met zes andere ondernemingen, schuldig had gemaakt aan verboden prijsafspraken over onderdelen van televisies en computers. Philips ging daartegen in beroep; deze zaak loopt nog.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top