maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU gaat reiziger beter beschermen
EU gaat reiziger beter beschermen

EU gaat reiziger beter beschermen

  • Europa
  • Vakantiegangers zijn in de toekomst beter beschermd. Onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten wisten dinsdag een akkoord te sluiten over de rechten en plichten van reizigers bij bijvoorbeeld natuurrampen of als een touroperator failliet gaat.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjtnnl7ezyz8/nieuws/eu_gaat_reiziger_beter_beschermen?ctx=vha4ok8ysjvq&tab=0

Zo krijgen reizigers die bijvoorbeeld via het internet zelf een pakket samenstellen met een vlucht, een hotel en een huurauto dezelfde bescherming als reizigers die een totaalpakket via een touroperator hebben geboekt. Ook moet een touroperator in het geval van een ,,onvoorziene en onvermijdelijke” gebeurtenis zoals een natuurramp of aanslag waarbij de reiziger niet op tijd naar huis kan, voor drie dagen het verblijf betalen.

Het dinsdag bereikte compromis moet nog door het hele EU-parlement en alle EU-lidstaten worden goedgekeurd, maar doorgaans gebeurt dit zonder verandering. De oorspronkelijke voorstellen van de Europese Commissie dateren alweer van juli 2013.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top