donderdag, februari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / ‘EU-grensbewaking hinkt op twee gedachten’
‘EU-grensbewaking hinkt op twee gedachten’

‘EU-grensbewaking hinkt op twee gedachten’

  • Europa
  • De Europese grensbewaking hinkt op twee gedachten. Aan de ene kant moeten illegalen worden tegengehouden. Maar aan de andere kant is het de bedoeling om levens te redden van vluchtelingen. Dat is moeilijk te combineren.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjdklcf7gzxz/nieuws/eu_grensbewaking_hinkt_op_twee_gedachten?ctx=vhshnf7snxu9

Dat zei GroenLinks Europarlementariër Judith Sargentini donderdag in een reactie op de ramp met een vluchtelingenboot bij het Italiaanse Lampedusa. ,,Het komt voor dat patrouillerende grensbewakers op zee wegkijken als zij een boot vol migranten ontdekken, om zo het probleem te omzeilen.”

,,Zuid-Europa wil ze niet helpen, Noord-Europa wil ze niet hebben”, aldus Sargentini over de toestroom aan illegale vluchtelingen en asielzoekers. Volgens haar ligt de oplossing niet bij de gezamenlijke Europese grensbewaking, maar bij een gezamenlijk Europees asielbeleid met meer solidariteit tussen de lidstaten. ,,We moeten Zuid-Europa niet laten zitten met de aanwas aan migranten.”

,,We moeten het mogelijk maken dat politieke vluchtelingen legaal een reis naar Europa kunnen maken en dat deze asielzoekers hier kunnen worden opgevangen”, aldus Sargentini. ,,Daarmee wordt voorkomen dat in ieder geval deze groep vluchtelingen in handen valt van mensensmokkelaars, met alle nare gevolgen van dien.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top