zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / EU-Hof: aftrek voor buitenlands kasteel kan soms
EU-Hof: aftrek voor buitenlands kasteel kan soms

EU-Hof: aftrek voor buitenlands kasteel kan soms

  • Nederland
  • Kastelen of monumenten op buitenlands grondgebied maar met Nederlands cultuurhistorische waarden zouden kunnen vallen onder de Nederlandse monumentenbescherming. Dat stelt het Europees Hof van Justitie in Luxemburg.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjptgrc5sezw/nieuws/eu_hof_aftrek_voor_buitenlands_kasteel?ctx=vhsih95vppua&tab=0

Het draaide om de zaak van een Nederlander (X), die in België eigenaar van een kasteel is. Het pand is in België een beschermd historisch monument. X wilde, zoals Nederlanders die eigenaar zijn van een monumentaal pand, onderhoudskosten voor het kasteel van zijn Nederlandse belastingen aftrekken. Maar de ficus stelde dat deze regeling alleen geldt voor in Nederlands liggende erkende monumenten.

Het EU-hof gaat in principe mee met die redenering, maar de rechters bieden wel een kleine opening. Als de eigenaar kan aantonen dat het monument waarvan hij eigenaar is, ondanks het feit dat het is gelegen in het buitenland, een element vorm van het Nederlands cultuurhistorisch erfgoed, dan zou de regeling wel kunnen gelden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top