donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU-Hof: zwaarlijvigheid kan handicap zijn
EU-Hof: zwaarlijvigheid kan handicap zijn

EU-Hof: zwaarlijvigheid kan handicap zijn

  • Europa
  • Zwaarlijvigheid kan een handicap zijn als iemand daardoor niet of moeilijk aan het arbeidsproces kan deelnemen. Dat stelt het Europees Hof van Justitie in Luxemburg donderdag.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjptg14bo6zw/nieuws/eu_hof_zwaarlijvigheid_kan_handicap_zijn?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

Het EU-hof boog zich over de zaak van een zwaarlijvige Deen. De man werkte jaren als kinderoppas bij de gemeente Billund, toen hij werd ontslagen. Hij stelde dat dit kwam door zijn overgewicht en beargumenteerde dat het ontslag discriminatie was op basis van een handicap.

Het hof stelt nu dat als obesitas een persoon ,,fysiek of mentaal remt om volledig, daadwerkelijk en op gelijke voet met andere werknemers te werken”, de zwaarlijvigheid een handicap is. Discriminatie op basis van een handicap is strafbaar. Het vonnis heeft alleen betrekking op zwaarlijvigheid in relatie tot het arbeidsproces. Er is geen algemene richtlijn die discriminatie op basis van zwaarlijvigheid verbiedt. Een Deense rechter moet nu uitmaken of de obesitas van de klager een handicap is.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top