vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / EU investeert wereldwijd 25 miljoen euro per jaar in vaccinatie
EU investeert wereldwijd 25 miljoen euro per jaar in vaccinatie

EU investeert wereldwijd 25 miljoen euro per jaar in vaccinatie

  • Internationale
  • Om miljoenen mensen in ontwikkelingslanden tegen ziektes te beschermen, heeft de EU het budget voor vaccinatie meer dan verdubbeld.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://ec.europa.eu
  • jaume.duch@europarl.europa.eu
  • http://ec.europa.eu/news/external_relations/140521_nl.htm

Elk jaar sterven 1,5 miljoen kinderen aan ziektes die met eenvoudige vaccins zijn te voorkomen. Daarom trekt de EU de subsidie van ongeveer 10 miljoen euro van voorgaande jaren up tot 25 miljoen euro per jaar. Met dat geld kan de GAVI-alliantie, een non-profit inentingsorganisatie, in de armste landen van de wereld miljoenen kinderen extra tegen dodelijke ziektes beschermen.

GAVI vertegenwoordigt organisaties uit de hele wereld, van regeringen die ontwikkelingshulp geven en gezondheidsdiensten tot het maatschappelijk middenveld, de vaccinfabrikanten en het bedrijfsleven. Gerichte steun Per land wordt de steun afgestemd op de behoefte. De GAVI-alliantie maakt daarbij gebruik van haar achterban om de vraag uit elk land te bundelen. Zo kan ze ook de langetermijnfinanciering garanderen. Daardoor kunnen de prijzen omlaag zodat een zo groot mogelijk aantal kinderen wordt ingeënt.

Twee derde van het geld gaat naar Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan. Dankzij de hulp van onder meer de EU zijn sinds het jaar 2000 bijna een half miljard kinderen ingeënt, waardoor er naar schatting 6 miljoen kinderen minder zijn gestorven. GAVI gebruikt elf verschillende vaccins, onder andere tegen pneumokokken English en het rotavirus English, verantwoordelijk voor longontsteking en diarree, en tegen het humaan papillomavirus English, dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. EU-geld voor gezondheidszorg Het werk van GAVI sluit nauw aan bij het EU-ontwikkelingsbeleid, dat gericht is op armoedebestrijding en de realisatie van de VN-millenniumdoelstellingen English voor ontwikkeling in 2015.

De EU wil niet alleen de algemene toestand in de ontwikkelingslanden verbeteren, maar ook een goede en duurzame gezondheidszorg garanderen. Daarom is zij ook actief in andere sectoren van de gezondheidszorg, zoals voeding, water en sanitaire voorzieningen, en verkeersveiligheid. Behalve via het Europees Ontwikkelingsfonds en het Instrument voor ontwikkelingssamenwerking financiert de EU de gezondheidszorg ook met haar programma voor mondiale collectieve goederen en uitdagingen PDFEnglish. Sinds 2004 zijn met steun van de EU 18,3 miljoen kinderen van minder dan één jaar oud ingeënt tegen mazelen. Er zijn 8500 gezondheidscentra gebouwd, gerenoveerd of gemoderniseerd en er hebben 17 miljoen consulten plaatsgevonden over problemen in de sfeer van voortplanting en seksualiteit.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top