dinsdag, januari 25, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU-landen waarschuwen voor foute werknemer
EU-landen waarschuwen voor foute werknemer

EU-landen waarschuwen voor foute werknemer

  • Europa
  • Mensen die een gedeeltelijk of volledig beroepsverbod aan hun broek hebben, kunnen straks niet zomaar hun werk hervatten in een ander Europees land. Dat komt omdat EU-lidstaten hebben afgesproken dat ze elkaar actief gaan waarschuwen als er sprake is van zo'n beroepsverbod.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjx0rdj081zy/nieuws/eu_landen_waarschuwen_voor_foute?ctx=vhsih95vppua&tab=0

Het gaat vooral om werknemers in de gezondheidszorg, in het onderwijs aan minderjarigen en in de kinderopvang. Ze kunnen zich bijvoorbeeld schuldig hebben gemaakt aan misbruik of aantoonbaar slecht hebben gepresteerd. Maar het kan ook gaan om mensen die hebben gelogen over hun diploma’s of hun beroepskwalificaties.

Het waarschuwingssysteem is verwerkt in een wetsvoorstel van minister Jet Bussemaker (Onderwijs). Een van de andere doelen in het voorstel is om het eenvoudiger te maken voor werknemers om in een ander land aan de slag gaan. Zo wordt de erkenningsprocedure van hun kwalificaties doelmatiger. Nu is dat omslachtig en tijdrovend. Tegelijk kunnen er eisen worden gesteld, zoals de beheersing van de taal.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top