maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU neemt e-sigaret en mentholsmaak op in nieuwe tabaksregels
EU neemt e-sigaret en mentholsmaak op in nieuwe tabaksregels

EU neemt e-sigaret en mentholsmaak op in nieuwe tabaksregels

  • Europa
  • De Europese Unie neemt de elektronische sigaret (e-sigaret) in het vizier. De nepsigaret gaat onder de regels voor medicijnen of tabaksproducten vallen. Daarnaast zou menthol in sigaretten vanaf 2020 verboden moeten worden.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjfogw7w9mzk/nieuws/eu_neemt_e_sigaret_en_mentholsmaak_op_in?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

Dat zijn onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten woensdag overeengekomen in de strijd tegen het roken. Met de strengere regels wil de EU vooral voor jongeren tabaksproducten onaantrekkelijk maken.

De waarschuwingen over de schadelijke gevolgen van het roken die op elk pakje staan, worden groter. Voortaan gaat het om 65 procent van de voor- en achterkant (nu nog 30 en 40 procent). Daarnaast worden verpakkingen met minder dan 20 sigaretten verboden, aldus het principeakkoord.

Vooral de e-sigaret zorgde nog voor discussie. Het parlement ziet dat product als hulpmiddel voor verstokte rokers om te stoppen, terwijl lidstaten waarschuwen dat de e-sigaret jongeren tot roken zou kunnen aanzetten.

De tabaksindustrie trok fel van leer tegen het strenger maken van de Europese wetgeving. Naar schatting sterven jaarlijks 700.000 personen in de EU aan de gevolgen van roken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top