zondag, april 5, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / EU: nieuwe sancties tegen Rusland wegens crisis Oekraïne
EU: nieuwe sancties tegen Rusland wegens crisis Oekraïne

EU: nieuwe sancties tegen Rusland wegens crisis Oekraïne

  • Internationale
  • De Europese Unie heeft besloten meer personen te straffen die betrokken zijn bij de onrust in het oosten van Oekraïne. Het zou gaan om Russen die zich mengen in de opstand van Russischgezinde Oost-Oekraïners tegen de prowesterse machthebbers in Kiev.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjjbkk3cwozw/nieuws/eu_nieuwe_sancties_tegen_rusland_wegens?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Dat is maandag van diplomaten in Brussel vernomen. De EU vindt dat Moskou eigenlijk zou moeten helpen bij het verminderen van de spanningen in het buurland, een voormalige Sovjetrepubliek. Nu dat niet gebeurt, voegen de EU-lidstaten 15 nieuwe namen toe aan een zwarte lijst, waardoor nu in totaal 48 individuen uit Rusland en Oekraïne worden aangepakt. De betrokkenen op de lijst mogen de EU niet meer in. Ook komen zij niet meer bij hun tegoeden in de 28 lidstaten.

De 15 nieuwe namen worden dinsdag bekendgemaakt. Naar verluidt zijn er personen bij die behoren tot de directe kring rond de Russische president Vladimir Poetin.

De nieuwe EU-sancties, die de druk op Rusland moeten opvoeren, komen niet onverwacht. Ze waren al aangekondigd na een vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken twee weken geleden in Luxemburg. Ondertussen gaat de Europese Commissie in Brussel verder met het voorbereiden van economische sancties.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top