donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU-parlement verdeeld over abortus
EU-parlement verdeeld over abortus

EU-parlement verdeeld over abortus

  • Europa
  • Het Europees Parlement blijkt uiterst verdeeld over een pleidooi om abortus te legaliseren. Het parlement besloot dinsdag niet te stemmen over de oproep om abortus in principe in alle lidstaten van de Europese Unie toe te staan.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vje3ic16bizp/nieuws/eu_parlement_verdeeld_over_abortus?ctx=vhsjeu461wp8

De afgevaardigden in Straatsburg stuurden de tekst terug naar een commissie van het parlement die zich opnieuw over de kwestie moet buigen. Onder de critici van de oproep zijn felle tegenstanders van abortus. Maar ook voorstanders van abortus zijn tegen de resolutie. Zij vinden dat Europa zich niet met de problematiek moet bemoeien.

Het CDA in het Europees Parlement was een van de partijen die tegen de resolutie wilde stemmen. De christendemocraten zien het niet zitten dat Europa lidstaten zou moeten verplichten abortus te legaliseren. ,,Voor het CDA zijn beslissingen over of en hoe abortus wordt gelegaliseerd in lidstaten een zaak van de lidstaten zelf. Het rapport schiet door op dit punt”, aldus CDA-Europarlementariër Corien Wortmann.

Maar ook SP ‘er Dennis de Jong ageerde tegen de resolutie: ,,Het recht op abortus is in Nederland goed geregeld en helaas in andere Europese landen zoals Ierland niet. Maar het is aan Ierland om het recht op een veilige abortus voor vrouwen die daarvoor kiezen, te regelen. Daar heeft de Europese Unie niets over te zeggen.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top