vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU-parlement wil op termijn toetreding Oekraïne tot EU
EU-parlement wil op termijn toetreding Oekraïne tot EU

EU-parlement wil op termijn toetreding Oekraïne tot EU

  • Europa
  • Het Europees Parlement wil dat Oekraïne op termijn kan toetreden tot de Europese Unie. Het land moet uitzicht hebben op toetreding, aldus de Europarlementariërs in een donderdag aangenomen resolutie.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjhnibrx6zxt/nieuws/eu_parlement_wil_op_termijn_toetreding?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0&tab=0

De Europarlementariërs wijzen erop dat het associatie- en vrijhandelsverdrag met de EU nog op tafel ligt en ondertekend kan worden zodra de politieke crisis is opgelost. Deze verdragen versterken de betrekkingen tussen Europa en Oekraïne. Maar deze samenwerking moet niet het eindstation zijn in de EU-Oekraïne-samenwerking, aldus de tekst. De politici wijzen erop dat elk Europees land, dus ook Oekraïne, een aanvraag voor lidmaatschap kan indienen.

VVD-Europarlementariër Hans van Baalen vindt een EU-lidmaatschap niet aan de orde. Hij vindt het onverstandig hier over te spreken. ,,Dat wekt verwachtingen, die niet kunnen worden waargemaakt.”

Het EU-parlement wil dat er zo snel mogelijk financiële hulp gaat naar het land. De Europarlementariërs roepen de EU-lidstaten en de Europese Commissie op met het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank hierover te praten.

De Europarlementariërs spreken hun steun uit aan de Oekraïense bevolking. Wel willen ze dat iedereen die verantwoordelijk is voor het geweld, wordt gestraft.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top