donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU regelt het innen van verkeersboetes
EU regelt het innen van verkeersboetes

EU regelt het innen van verkeersboetes

  • Europa
  • Wie in een willekeurig land van de Europese Unie een verkeersovertreding begaat, vindt vanaf donderdag gewoon thuis een boete op de mat. Er zit keurig een toelichting in de eigen taal bij. De EU-lidstaten zijn verplicht onderling gegevens uit te wisselen over burgers die bijvoorbeeld door rood rijden of de maximumsnelheid aan hun laars lappen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjei8prho5xf/nieuws/eu_regelt_het_innen_van_verkeersboetes?ctx=vha4ok8ysjvq&tab=0

In Nederland verloopt de boete-uitwisseling via de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Zoetermeer en eventueel via het Centraal Justitieel Incassobureau in Leeuwarden. De hoogte van de bekeuringen zijn de vaste bedragen die in de landen van de overtreding worden gehanteerd. De nieuwe Europese richtlijn is in het leven geroepen omdat veel chauffeurs hun buitenlandse boete niet voldeden. Het bleek in de praktijk dikwijls een lastige en tijdrovende klus de boosdoener te achterhalen en het bedrag te incasseren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top