maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / EU wil agressors Oekraïne meer laten boeten
EU wil agressors Oekraïne meer laten boeten

EU wil agressors Oekraïne meer laten boeten

  • Internationale
  • De Europese Unie wil de pro-Russische rebellen en de Russen een hogere prijs laten betalen voor hun agressie in het oosten van Oekraïne. Europees president Donald Tusk raadpleegt de leiders van de EU over nieuwe maatregelen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjrlppv8gctk/nieuws/eu_wil_agressors_oekraine_meer_laten?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Tusk stelde dat vrijdag in een verklaring. Hij zei niet hoe hij de agressors extra wil laten boeten. De EU kondigde de afgelopen tijd al een reeks sancties af. Europa reageerde daarmee op de Russische annexatie van het Oekraïense schiereiland Krim en de opstand in een aan Rusland grenzend deel van Oekraïne.

Tusk zoekt echter ook naar andere mogelijkheden om de spanning af te bouwen. Hij bekijkt het voorstel van de Oekraïense machthebbers hoe de EU kan helpen bij het verbeteren van de controle van een onlangs overeengekomen wapenstilstand.

Alleen woorden met daden zorgen uiteindelijk voor echte hoop op een politieke oplossing voor dit conflict, benadrukte Tusk.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top