vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / EU wil één Russische gasprijs voor iedereen
EU wil één Russische gasprijs voor iedereen

EU wil één Russische gasprijs voor iedereen

  • Europa
  • De Europese Unie wil dat EU-lidstaten dezelfde prijs voor Russisch gas gaan betalen. ,,We willen een uniforme gasprijs binnen de Europese gemeenschappelijke markt'', aldus EU-commissaris voor Energie Günther Oettinger vrijdag in aanloop naar een overleg met Rusland en Oekraïne over de Russische gasleveranties aan Europa.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjjffbys11zm/nieuws/eu_wil_een_russische_gasprijs_voor?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0&tab=0

,,Het spel van verdeel en heers, of een soortgelijk spel dat hierop lijkt, dat is voorgesteld door Moskou, wordt niet geaccepteerd door de EU-lidstaten”, aldus Oettinger in Warschau. Oettinger sprak daar met de Poolse premier Donald Tusk. Die is voor het idee van een Europese ‘energie-unie’ en de gezamenlijke aankoop van gas. Momenteel kopen de EU-lidstaten op basis van rechtstreekse contracten met Moskou, waardoor ze verschillende prijzen betalen.

Oettinger zei ook dat Europa een overkoepelend net voor elektriciteit en aardgas zou moeten hebben. Volgens hem zouden Oekraïne, Georgië en de westelijke Balkanlanden ook deel uit moeten maken van die infrastructuur.

Oekraïne steunt het streven naar de vaste prijs. ,,Ik sta hier volledig achter”, aldus minister Joeri Prodan van Energie. ,,We willen geen discriminerende prijs betalen”, liet hij weten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top