dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU wil meer jonge studenten in ander land
EU wil meer jonge studenten in ander land

EU wil meer jonge studenten in ander land

  • Europa
  • Meer jonge Europese studenten, leraren en trainers moeten in een ander EU-land studeren, een opleiding volgen of stage kunnen lopen. Daarnaast wil de EU studenten een goedkope lening van maximaal 18.000 euro aanbieden om een masteropleiding in een ander land te volgen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjevkou1d5yj/nieuws/eu_wil_meer_jonge_studenten_in_ander?ctx=vh8hjh6o1091&tab=0

Het Europees Parlement in Straatsburg ging dinsdag akkoord met de plannen. Het gaat om een uitbreiding van het bestaande Erasmus-uitwisselingsprogramma voor studenten, waarbij zij een beurs kunnen aanvragen voor een tijdelijke studie in het buitenland.

Het is de bedoeling dat ruim 4 miljoen Europeanen tussen de 13 en 30 jaar van de mogelijkheden gebruik gaan maken. Voor het nieuwe programma is de komende 7 jaar bijna 15 miljard euro uitgetrokken.

De Nederlandse studentenorganisatie Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is zeer te spreken over het uitgebreide uitwisselingsprogramma. ,,Hierdoor kunnen studenten uit alle lagen van het onderwijs de kans krijgen internationale ervaring op te doen, wat aansluit bij een arbeidsmarkt die steeds internationaler wordt’’, aldus ISO-voorzitter Ruud Nauts.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top