zondag, december 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EU zet in op betere stages voor jongeren
EU zet in op betere stages voor jongeren

EU zet in op betere stages voor jongeren

  • Europa
  • Jongeman repareert computer aan bureau met gereedschap De EU komt met richtsnoeren om te zorgen dat werkgevers duidelijk aangeven wat zij stagiairs te bieden hebben, en dat stages jongeren ook echt voorbereiden op een vaste baan.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://ec.europa.eu
  • jaume.duch@europarl.europa.eu
  • http://ec.europa.eu/news/culture/131209_nl.htm

Jongeren die stage lopen om hun carrièrekansen te vergroten, moeten beter worden begeleid. Dat is een van de punten uit de kaderregeling die de Europese Commissie onlangs heeft voorgesteld.

Met een stage kunnen jongeren ervaring en kennis opdoen die ze op de arbeidsmarkt goed kunnen gebruiken. Het kader moet garanderen dat ze ook echte worden opgeleid en onder goede omstandigheden kunnen werken.

Een middel in de strijd tegen werkloosheid

In de EU zijn in totaal 5,7 miljoen mensen onder de 25 werkloos. Uit een recente enquête blijkt dat bijna de helft al stage had gelopen, maar ook dat een derde van die stages ondermaats was. Sommige werkgevers betaalden bijvoorbeeld niets of ze leerden de stagiairs niets bij.

Het kader moet garanderen dat werkgevers alle details over de opleiding van tevoren duidelijk bekendmaken, dus ook de vergoeding en andere arbeidsvoorwaarden en de begeleiding, en dat ze zich aan de EU-regels over arbeidstijden en vakantiedagen houden. Ook mogen stages niet langer dan 6 maanden duren.

Hopelijk kan dit kader, door de regels voor heel Europa gelijk te trekken, ook meer jongeren overtuigen om in een ander EU-land stage te lopen.

EU-Jongerengarantie

Stages maken deel uit van de zogenaamde Jongerengarantie, die iedereen onder de 25 uiterlijk vier maanden nadat hij of zij afstudeert of werkloos wordt, een goede baan, stage of leerplaats garandeert, dan wel de mogelijkheid biedt om verder te studeren.

De EU-landen worden aangemoedigd om het nieuwe kader zo snel mogelijk toe te passen. Zo zijn jongeren beter beschermd tijdens hun stage en vergroten ze ook echt hun kans op vast werk.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top