zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Euro naar hoogste punt van het jaar
Euro naar hoogste punt van het jaar

Euro naar hoogste punt van het jaar

  • Nederland
  • De euro is vrijdag gestegen tot het hoogste niveau ten opzichte van de dollar sinds het begin van dit jaar. De onverwachte stabilisering van de inflatie in de eurolanden verkleint volgens analisten de kans op een verdere renteverlaging in de eurozone, wat de Europese munt aantrekkelijker maakt ten opzichte van bijvoorbeeld de dollar.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjhojw5tmlsm/nieuws/euro_naar_hoogste_punt_van_het_jaar?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

De waarde van de euro steeg vrijdagmiddag tot 1,3813 dollar en stond daarmee voor het eerst sinds 31 december hoger dan 1,38 dollar. Aan het begin van deze maand zakte de wisselkoers nog tot 1,3477 dollar.

Uit een eerste schatting bleek vrijdag dat de inflatie in de eurolanden deze maand is gestabiliseerd op 0,8 procent. Economen rekenden gemiddeld op een afname tot 0,7 procent.

De euro is nog ver verwijderd van de hoogste stand ten opzichte van de dollar ooit. Halverwege juli 2008 was de Europese munt 1,60 dollar waard.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top