woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Euro zakt naar laagste niveau in jaren
Euro zakt naar laagste niveau in jaren

Euro zakt naar laagste niveau in jaren

  • Europa
  • De daling van de waarde van de euro ten opzichte van de dollar zette maandag door. In de vroege ochtendhandel zakte de Europese munt daarbij tot het laagste niveau sinds maart 2006. De euro daalde tot een dieptepunt van 1,1864 dollar, om vervolgens weer wat op te lopen naar circa 1,1960 dollar. De euro is nu voor het eerst sinds juni 2010 minder dan 1,20 dollar waard.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjqb9zcxuvzn/nieuws/euro_zakt_naar_laagste_niveau_in_jaren?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

Door het herstel van de Amerikaanse economie en het vooruitzicht dat de rente in de Verenigde Staten waarschijnlijk in de loop van 2015 wordt verhoogd raakt de dollar steeds meer in trek onder valutahandelaren. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan maakt de Europese Centrale Bank (ECB) zich juist op voor nieuwe maatregelen om de zeer lage inflatie in de eurozone te stimuleren.

De euro ging vrijdag al stevig omlaag, nadat ECB-president Mario Draghi nogmaals had laten weten dat de voorbereidingen voor nieuwe maatregelen in volle gang zijn. Hij benadrukte dat het risico van deflatie in de eurozone niet kan worden genegeerd. De kans dat de ECB op termijn zijn inflatiedoelstelling, van net geen 2 procent, kan halen is volgens hem afgelopen halfjaar geslonken.

De olieprijs ging maandag ook weer omlaag. De prijs van een vat Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, zakte bijna 2 procent naar 55,42 dollar.

Amerikaanse olie werd 2 procent goedkoper en kostte 51,63 dollar per vat. Olie was in mei 2009 voor het laatst zo goedkoop. De dalende olieprijs laat zich duidelijk voelen in Noorwegen, Europa’s grootste olieproducent. De waarde van de Noorse kroon staat al maanden onder druk en zakte maandag tot het laagste niveau van de afgelopen twaalf jaar.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top