donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Eurocommissaris: ‘Roemenen en Bulgaren vooral naar zuiden EU’
Eurocommissaris: ‘Roemenen en Bulgaren vooral naar zuiden EU’

Eurocommissaris: ‘Roemenen en Bulgaren vooral naar zuiden EU’

  • Nederland
  • Europees commissaris Laszlo Andor (sociale zaken) verwacht dat het volgend jaar wel mee zal vallen met de toestroom van Bulgaren Roemenen naar Nederland.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl

Hij denkt dat degenen die elders in de EU werk zoeken vooral voor zuidelijke lidstaten als Italië en Spanje zullen kiezen. Andor zei dat dinsdag tijdens een ontmoeting met Tweede Kamerleden in Den Haag. Per 1 januari 2014 gaan de Nederlandse grenzen open voor werknemers uit Roemenië en Bulgarije. Het kabinet heeft dat zo lang mogelijk uitgesteld, omdat het problemen verwacht als grote groepen uit die landen naar ons land komen.

Maar vanaf volgend jaar kan het ze door EU-afspraken niet langer tegenhouden. Andor zei dinsdag dat Bulgaren en Roemen door culturele en familiebanden eerder voor Italië of Spanje zullen kiezen. Hij zei ook dat er de afgelopen jaren weliswaar veel meer Oost-Europeanen naar Nederland zijn gekomen dan verwacht, maar dat deze mensen ook een grote bijdrage leveren aan de Nederlandse economie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top