zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Europa moet meer investeren in één Europese energiemarkt
Europa moet meer investeren in één Europese energiemarkt

Europa moet meer investeren in één Europese energiemarkt

  • Europa
  • Om te voorkomen dat energieprijzen de komende jaren onnodig stijgen, moeten de Europese lidstaten meer investeren in één Europese energiemarkt. Ook moeten lidstaten hun subsidiebeleid voor duurzame energie beter op elkaar afstemmen, om te voorkomen dat stimulering leidt tot verstoring van de energiemarkt en onnodige prijsopdrijving. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) aan de Tweede Kamer.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/02/14/europa-moet-meer-investeren-in-een-europese-energiemarkt.html

Het kabinet schaart zich hiermee achter de conclusies van een onderzoek van de Europese Commissie naar de ontwikkeling van de energieprijzen tussen 2008 en 2012. Verbetering van de energie-infrastructuur en koppeling van marktsystemen tussen landen leidt tot meer concurrentie en meer keuze voor huishoudens en bedrijven.

Concurrentiekracht bedrijven

Eén sterke Europese energiemarkt is belangrijk voor de concurrentiekracht van bedrijven die in Europa produceren. De Europese energieprijzen zijn hoger dan in bijvoorbeeld Noord-Amerika, waar tot meer dan de helft minder voor elektriciteit en tweederde minder voor gas wordt betaald. Om de energievraag in Europa te verminderen en de kosten voor het bedrijfsleven en huishoudens te drukken moeten lidstaten ook blijven investeren in energiebesparing.

Het rapport van de Commissie laat zien dat de Nederlandse elektriciteitsprijs in 2012 onder het Europees gemiddelde lag, evenals de industriële gasprijs.De gasprijs voor huishoudens lag daarentegen iets boven het Europees gemiddelde.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top