donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Europa op koers voor klimaatdoelen
Europa op koers voor klimaatdoelen

Europa op koers voor klimaatdoelen

  • Europa
  • De Europese Unie is hard op weg om eerder gestelde klimaatdoelen voor 2020 te halen. Nederland blijft echter achter, meldde het Europees Milieuagentschap EEA dinsdag in een rapport.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjrii7p3t6yz/nieuws/europa_op_koers_voor_klimaatdoelen?ctx=vhsjgh0wpcp9&tab=0

De EU heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2020 ten opzichte van dertig jaar eerder zeker 20 procent minder broeikasgassen uit te stoten, zeker 20 procent van alle energie uit duurzame bronnen te halen en zeker 20 procent te besparen op energieconsumptie. Volgens het EEA ziet het er nu naar uit dat die doelstellingen stuk voor stuk ruim gehaald gaan worden.

Nederland heeft op nationaal niveau echter moeite om mee te komen. De verminderde uitstoot wordt volgens het EEA alleen bereikt als extra maatregelen worden ingevoerd die in 2012 nog gepland werden. Ook de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie blijft achter bij de verwachtingen. Ook wat betreft de verminderingen van de energieconsumptie staat Nederland niet bij de zeventien lidstaten die voldoen aan de doelstellingen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top