maandag, augustus 10, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Europa versterkt grensbewaking op academisch niveau
Europa versterkt grensbewaking op academisch niveau

Europa versterkt grensbewaking op academisch niveau

  • Europa
  • De leden van de Europese Unie beginnen een gezamenlijke masteropleiding in strategische grensbewaking. Namens Defensie ondertekende de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) de overeenkomst hiervoor.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/23/nederland-f-16%E2%80%99s-voor-extra-bewaking-baltische-staten

De eerste groep studenten begint in 2015 aan de ‘European Joint Master’s in Strategic Border Management’. Met deze academische kennis en vaardigheden kunnen de verschillende grensbewakingsorganisaties de aansturing van de bewaking van de Europese buitengrenzen verbeteren.

Belangrijke rol

De NLDA, met name het onderdeel Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW), speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de masteropleiding. Zij levert een bijdrage aan de modules Fundamental Rights & Ethics, Researching Management Practices en Researching Integrated Practices. Daarnaast gaan docenten van de faculteit een deel van de studenten bij hun masterscripties begeleiden.

Gedeelde waarden

Het 1,5 jaar durende masterprogramma moet zorgen voor een cultuur van gedeelde waarden binnen de Europese grensbewakingsorganisaties. Het focust op strategisch leiderschap en samenwerking. Daarnaast moeten de dagelijkse praktijk van grensbewaking en de academische kennis er samenkomen en elkaar versterken.

Ieder land levert per lichting 1 tot 3 studenten. Elke klas moet bestaan uit studenten van zoveel mogelijk verschillende EU-landen, gelijk verdeeld per land. 6 universiteiten zijn, in nauwe samenwerking met hun nationale grensbewakingsacademies, verantwoordelijk voor het masterprogramma. Het gaat naast het FMW om universiteiten in Estland, Spanje, Litouwen en Letland.

Frontex

De master is ontwikkeld in opdracht van Frontex. Deze Europese grensbewakingsorganisatie werd in 2004 opgericht om de samenwerking te versterken tussen de nationale grensbewakingsautoriteiten. Defensie draagt jaarlijks bij aan Frontex met 140 marechaussees. Ook beschermen marineschepen en kustwachtvliegtuigen regelmatig de Europese buitengrenzen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top