zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Europa’s tech hubs gaan Amerika’s Silicon Valley inhalen
Europa’s tech hubs gaan Amerika’s Silicon Valley inhalen

Europa’s tech hubs gaan Amerika’s Silicon Valley inhalen

  • Europa
  • Europa komt tot zijn recht met energieke tech hubs springende tot in steden als München, Londen, Parijs en Amsterdam, volgens nieuw rapport Tech hubs in Europa: gemeenschappelijke kenmerken en onderscheidende identiteit.
  • TMF Fundadministrators B.V.
  • http://www.tmf-group.com
  • carla.mendy@tmf-group.com
  • http://www.tmf-group.com/en/media-centre/news-and-insights/august-2014/europes-tech-hubs-are-gaining-on-americas-silicon-valley

Nieuwste whitepaper TMF Group combineert de inzichten van haar deskundigen in de Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk met de recente resultaten van een studie van de Europese Commissie in tech clusters. Het overheersende gevoel is dat, hoewel het nog vroeg is voor Europa, met tech innovatie wordt geconcentreerd in specifieke gebieden, de regio ontwikkelt zich snel.

Europa’s tech clusters hebben elk hun eigen persoonlijkheid, maar ze een aantal kenmerken delen ook. Deze omvatten goedkope kantoorruimte, start-up vriendelijke lokale of nationale overheden, subsidies en fiscale prikkels, evenals een getalenteerde jonge beroepsbevolking op zoek naar zijn stempel te drukken. Wat duidelijk is, is dat hoewel elke stad komt tegen uitdagingen voor de super tech hub statussen, ze vinden van manieren om hen heen. Amsterdam Algemeen Directeur Huib de Kanter wijst erop dat Nederland “een zeer kleine thuismarkt”, maar in plaats van te worden beperkt door deze, heeft de stad een globale visie ontwikkeld.

Inmiddels is de Britse stijgende huurprijzen in Londen duwen tech start-ups verder uit, München moet nog haar commerciële aantrekkingskracht te vestigen en het Franse talent van eigen bodem is op zoek naar zijn geluk in het buitenland. Maar toch blijft de groei te sputteren en deze hubs zijn adem in de nek van San Francisco.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top