woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Europees Hof: Soms te streng inburgeringsexamen Nederland
Europees Hof: Soms te streng inburgeringsexamen Nederland

Europees Hof: Soms te streng inburgeringsexamen Nederland

  • Europa
  • Als het gaat om gezinshereniging van buitenlanders, moet in meer gevallen een vrijstelling van het vereiste inburgeringsexamen mogelijk zijn. Nederland moet zich soepeler opstellen bij echtparen, (groot-)ouders en (klein-)kinderen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjvgemfh21zv/nieuws/europees_hof_soms_te_streng?ctx=vhsjhdfktnpb&tab=0

Dat stelde het Europees Hof van Justitie in Luxemburg donderdag. De Europese rechters bogen zich over de Nederlandse rechtszaken van een Azerbeidzjaanse en een Nigeriaanse, die naar hun echtgenoten in Nederland willen. Zij zeggen dat zij het Nederlandse examen over taal- en maatschappijkennis niet kunnen afleggen door gezondheidsproblemen. Nederland vindt die problemen echter niet ernstig genoeg om een uitzondering te maken.

In geval van onredelijkheid of van bijzondere omstandigheden bij individuele gevallen moet vrijstelling mogelijk zijn, benadrukken de rechters in Luxemburg. Zij wijzen daarbij ook de kosten voor het examen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top