dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Europese app-sector veelbelovend
Europese app-sector veelbelovend

Europese app-sector veelbelovend

  • Europa
  • Volgens een EU-studie zouden Europese apps de economie in 2018 een injectie van bijna 5 miljoen banen en 63 miljard euro kunnen geven. De EU-sector voor "apps”, applicatiesoftware voor smartphones en tablets, biedt nu al werk aan 1 miljoen mensen in de ontwikkeling en 800.000 in marketing en ondersteuning. Volgens een recent rapport English zouden dat er in 2018 vijf miljoen kunnen worden.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://ec.europa.eu
  • jaume.duch@europarl.europa.eu
  • http://ec.europa.eu/news/science/140218_nl.htm

Deze sector levert nu in de EU ongeveer 17,5 miljard euro per jaar op. Volgens de raming zou de opbrengst, inclusief advertenties en uitbesteding, in de komende vijf jaar kunnen oplopen tot 63 miljard euro per jaar.

Gebrek aan ontwikkeltalent

Hoewel de EU een van de wereldleiders is als het gaat om de ontwikkeling van game-apps, loopt zij achter op de VS wat betreft opleiding en salaris van ontwikkelaars.

De EU slaat daarom de handen ineen met de industrie en andere organisaties via de Grote coalitie voor ICT-banen English. Meer mensen, vooral jongeren, met de juiste digitale vaardigheden moeten helpen het groeiende aantal IT-vacatures in de EU op te vullen.

Onder de naam “Open Education Europa” heeft de EU bovendien een website gelanceerd, waarop studenten, professionals en onderwijsinstellingen gratis lesmateriaal kunnen uitwisselen.

Technische problemen

Om de mogelijkheden van de app-sector uit te buiten, moet de EU wel nog een aantal knelpunten wegwerken. We noemen bijvoorbeeld de gebrekkige draadloze connectiviteit, internationale aansluitproblemen en netwerkbeperkingen in sommige EU-landen. Ontwikkelaars in de EU maken zich ook zorgen over het gebrek aan 4G-diensten en aan interoperabiliteit tussen Amerikaanse platforms zoals Android, iOS en Facebook. Door hun afhankelijkheid van deze platforms worden ook hun inkomsten beperkt.

Steun voor het EU-bedrijfsleven

Met meer dan 500 miljoen consumenten zijn de mogelijkheden voor bedrijven en app-ontwikkelaars in de EU gigantisch. Door de auteursrechtelijke en licentieregels te vereenvoudigen, probeert de EU ervoor te zorgen dat ideeën gemakkelijker hun weg naar de markt vinden.

Om het ICT- en webondernemerschap in Europa een steun in de rug te geven en het bedrijfsleven tot bloei te brengen, is de EU begonnen met “Startup Europe”, een initiatief dat jonge ondernemers in contact brengt met marktleiders om ideeën uit te wisselen en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Volgende stappen

Het Europees Parlement buigt zich op dit moment over de plannen voor een “connectief continent English”. Die zijn gericht op de verbetering van snelle 4G- en breedbanddiensten, die onmisbaar zijn voor de toekomst van de app-sector in de EU.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top