woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Europese autoverkoop in de lift
Europese autoverkoop in de lift

Europese autoverkoop in de lift

  • Europa
  • De verkopen van personenauto's in de Europese Unie hebben in september enig herstel getoond vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In totaal werden er 1,16 miljoen nieuwe auto's verkocht in de 27 EU-landen, een stijging van 5,4 procent. Dat maakte brancheorganisatie ACEA woensdag bekend. Het is de grootste maandelijkse toename in 2 jaar tijd.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjdx9an2wfyg/nieuws/europese_autoverkoop_in_de_lift?ctx=vhsjd8w6pdvc

In de eerste 9 maanden van het jaar kwamen de verkopen uit op ruim 9 miljoen stuks. Dat betekent een daling van 3,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nederland blijft achterlopen vergeleken met de grote automarkten in Europa. In september rolden er bij ons 31.500 nieuwe auto’s de showrooms uit, 1,4 procent minder vergeleken met een jaar geleden. In de eerste drie kwartalen van het jaar kwam de daling uit op ruim 29 procent. Procentueel kende alleen Cyprus een sterkere krimp met een min van bijna 39 procent.

De meeste belangrijke Europese automarkten zagen de verkopen in september toenemen. Spanje was de sterkste groeimarkt met een plus van 28,5 procent, gevolgd door Groot-Brittannië (plus 12,1 procent) en Frankrijk (plus 3,4 procent). Duitsland, de grootste automarkt in Europa, vertoonde nog wel een krimp van 1,2 procent. De Spaanse verkopen profiteerden van een overheidsregeling die voorziet in een inruilpremie van maximaal 2000 euro.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top