zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Europese Commissie maakt winnaars bekend van schrijfwedstrijd “Wat betekent een uitgebreide EU voor jou?”
Europese Commissie maakt winnaars bekend van schrijfwedstrijd “Wat betekent een uitgebreide EU voor jou?”

Europese Commissie maakt winnaars bekend van schrijfwedstrijd “Wat betekent een uitgebreide EU voor jou?”

  • Europa
  • Europese Commissie maakt winnaars bekend van schrijfwedstrijd "Wat betekent een uitgebreide EU voor jou?" De 15-jarige Jan Getek uit Polen en de 21-jarige Anastasia Liopetriti uit Cyprus zijn de winnaars van de schrijfwedstrijd "Wat betekent een uitgebreide EU voor jou?", die de Europese Commissie organiseerde. De wedstrijd markeerde de tiende verjaardag van de uitbreiding van de Unie in 2004, toen tien landen toetraden tot de EU. Het Europese perspectief lonkt nu voor Albanië, Bosnië en Herzegovina, de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië, IJsland, Kosovo, Montenegro, Servië en Turkije.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjligtspdyz5/nieuws/europese_commissie_maakt_winnaars_bekend?ctx=vhshnf7snxu9&start_tab0=10&tab=0

Jongeren tussen 15 en 25 jaar uit heel Europa konden een artikel of blog insturen over wat de Europese Unie van 28 lidstaten van het verleden kan leren om de toekomst te verbeteren, en wat de uitgebreide Unie voor hen betekent.

Er kwamen ruim 450 inzendingen uit de 28 lidstaten en uit 7 Zuid-Europese kandidaat-lidstaten en potentiële kandidaat-lidstaten. De inzendingen werden onder meer beoordeeld op de helderheid van de redenering, de schrijfkwaliteit en de originaliteit van hun ideeën.

In ieder deelnemend land koos een jury één inzending uit iedere leeftijdsgroep (de 15 tot 18 jaar en 19 tot 25 jaar). Deze werden beoordeeld door de Europese jury, die bestond uit:

  • Jacki Davis, gedelegeerd bestuurder van Meade Davis Communications en uitgever van European Voice;
  • Claus Giering, eenheidshoofd Communicatie bij het directoraat-generaal “Uitbreiding” van de Europese Commissie;
  • Domagoj Kovacic, uitvoerend directeur van het Zuidoost-Europees jongerennetwerk;
  • Jacques Rupnik, hoogleraar aan het Institut d’études politiques de Paris (Sciences-Po).

De Europese jury over de winnaars:

Winnaar bij de 15- tot 18-jarigen: Jan Getek uit Polen
De jury vond in deze inzending een uitstekend gehalte aan persoonlijke ervaring met de EU-uitbreiding terug, onderbouwd met stevige argumenten en feiten en uitstekend geschreven. De jury was aangenaam verrast door het hoge niveau en de maturiteit van alle inzendingen in deze leeftijdscategorie.

Winnaar bij de 19- tot 25-jarigen: Anastasia Liopetriti uit Cyprus

Dit fraai geschreven stuk beschrijft de EU-beginselen en waarden en wordt gelardeerd met persoonlijke verhalen over onder meer een busreis. De jury was gecharmeerd door de beschrijving van de grenzen, met zowel imaginaire als fysieke grenzen. Volgens de jury heeft de auteur ook het proces van het slechten van deze grenzen knap geïllustreerd.

De winnende inzendingen kunt u hier lezen. De winnaars zullen hun prijs in Brussel in ontvangst nemen tijdens een tweedaags bezoek de Europese Commissie en andere Europese instellingen.

Voor informatie over de schrijfwedstrijd kunt u contact opnemen met media consulta International Holding AG

Rachel Harding, r.harding@media-consulta.com, +49 (0)30 65 000 476
Voor vragen over de uitbreiding van de EU kunt u contact opnemen met
Peter Stano, Peter.Stano@ec.europa.eu, +32 2 295 74 84
Anca Paduraru, Anca.Paduraru@ec.europa.eu, +32 2 296 64 30
Meer informatie over het uitbreidingsbeleid van de EU vindt u op de website http://ec.europa.eu/enlargement

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top