maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Europese “industriële renaissance” moet voor economisch herstel zorgen
Europese “industriële renaissance” moet voor economisch herstel zorgen

Europese “industriële renaissance” moet voor economisch herstel zorgen

  • Europa
  • De Europese Commissie heeft maatregelen voorgesteld om de industrie in Europa, waarmee het al sinds 2008 bergaf gaat, te stimuleren en zo te zorgen voor meer banen en economische groei.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • ec.europa.eu
  • jaume.duch@europarl.europa.eu
  • http://ec.europa.eu/news/business/140124_nl.htm

Een “industriële renaissance” zou goed zijn voor de werkgelegenheid en de economische groei in Europa, zo zegt de Europese Commissie. Het plan omvat maatregelen om de Europese economie te moderniseren door te investeren in innovatie, nieuwe technologie, opleiding en bedrijfsfinanciering. De EU wil speciaal daarvoor versneld geld vrijmaken.

Ook wil de Commissie het ondernemingsklimaat in Europa verbeteren door de regels te vereenvoudigen en export naar landen buiten de EU makkelijker te maken.

Meer nieuwe banen

De EU hoopt dat het stimuleren van de Europese industrie ook een extra impuls betekent voor de werkgelegenheid en de economische groei. Industrie is immers goed voor een kwart van de werkgelegenheid in de particuliere sector en voor meer dan 80% van de Europese export. Sinds het begin van de economische crisis in 2008 is de industrie echter sterk achteruitgegaan en zijn 3,5 miljoen banen verloren gegaan. Een kentering is volgens de EU cruciaal voor blijvend economische herstel.

Zo’n ommekeer vergt vooral investeringen in groeisectoren zoals schone auto’s en “slimme” elektriciteitsnetten, meer kredieten voor bedrijven, en een verbetering van de interne markt om het ondernemerschap en kleine start-ups te bevorderen, bijvoorbeeld door de intellectuele-eigendomsrechten beter te beschermen.

En nu?

De Commissie roept de regeringsleiders van de EU-landen op om zich op de volgende EU-top achter haar voorstellen te scharen. Het doel van de Commissie is het aandeel van de industrie in het bbp, momenteel 16%, tegen 2020 op te trekken tot 20%.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top