woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Europese Investeringsbank ondersteunt MKB in Nederland met 350 miljoen euro
Europese Investeringsbank ondersteunt MKB in Nederland met 350 miljoen euro

Europese Investeringsbank ondersteunt MKB in Nederland met 350 miljoen euro

  • Europa
  • Europese Investeringsbank ondersteunt opnieuw kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland met nieuw ING-kredietprogramma van 350 miljoen euro.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjghj038o5ze/nieuws/europese_investeringsbank_ondersteunt?ctx=vhsjd8w6pdvc&start_tab0=10&tab=0

De Europese Investeringsbank, de instelling voor langlopende kredietverlening van de Europese Unie, stelt 350 miljoen euro beschikbaar voor de investeringen van kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland, België en Luxemburg. Voor ondernemers in deze landen betekent de betrokkenheid van de Europese Investeringsbank dat zij profiteren van een lager rentetarief. Met de door de Europese Investeringsbank ondersteunde financiering kunnen de investeringskosten van afzonderlijke ondernemingen voor 100% worden gedekt, tot een maximum van 12,5 miljoen euro per project.

“De Europese Investeringsbank zet haar steun aan kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland, België en Luxemburg samen met de ING voort. Het is van groot belang dat kleine ondernemingen in heel Europa toegang hebben tot middelen waarmee zij hun investeringen kunnen financieren en nieuwe kansen kunnen benutten in economisch moeilijke tijden.” Aldus Pim van Ballekom, vicepresident van de Europese Investeringsbank en verantwoordelijk voor de kredietverlening in Nederland.

”Het verheugt ons dat de Europese Investeringsbank ons opnieuw de mogelijkheid geeft onze MKB-klanten op deze wijze te ondersteunen”, zegt Hans van der Noordaa, binnen ING verantwoordelijk voor de bankactiviteiten in de Benelux. “Dit is de vijfde keer in ruim vier jaar tijd dat we een kredietovereenkomst aangaan met de Europese Investeringsbank. Daarmee komt het totale beschikbare bedrag voor het MKB in de Benelux op 1,3 miljard euro. Onze klanten zijn enthousiast en maken er dankbaar gebruik van. In totaal helpen we – met deze nieuwe ronde meegerekend – circa 2400 ondernemingen aan een gunstiger financiering.

Het nieuwe financieringsprogramma wordt in januari opengesteld. Voor Nederland is 210 miljoen euro beschikbaar in de vorm van leningen en leases. Voor België en Luxemburg is 140 miljoen euro beschikbaar, eveneens in de vorm van leningen en leases. De nieuwe overeenkomst betekent de start van een volgende ronde van financiële steun die via de ING aan het MKB in Nederland, België en Luxemburg wordt verstrekt, nu de voorgaande kredieten van de ING al hun weg naar het MKB hebben gevonden.

In de afgelopen 5 jaar heeft de Europese Investeringsbank 6,7 miljard euro beschikbaar gesteld aan projecten in Nederland. Het betrof leningen voor vervoer, energie, water, gezondheidszorg en onderwijs, evenals steun voor het MKB.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top