maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Europese kinderombudsmannen pleiten voor kinderbudget
Europese kinderombudsmannen pleiten voor kinderbudget

Europese kinderombudsmannen pleiten voor kinderbudget

  • Europa
  • Europese landen moeten een budget instellen speciaal voor kinderen en jongeren. Dat vindt kinderombudsman Marc Dullaert. Volgens Dullaert worden 19 miljoen kinderen in Europa bedreigd door armoede als gevolg van de economische crisis en de bezuinigingen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjs598b5h2ww/nieuws/europese_kinderombudsmannen_pleiten_voor?ctx=vhshnf7snxu9&start_tab0=10&tab=0&tab=0

,,Hierdoor staan in veel Europese landen de kinderrechten onder druk”, zegt de kinderombudsman. Hij constateert dat er toenemende signalen uit verschillende landen zijn over ondervoede kinderen en de terugkeer van kinderarbeid.

Dullaert doet zijn oproep voor een kinderbudget donderdag in Genève. Hij spreekt daar namens het netwerk van Europese Ombudsmannen ENOC de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties toe.

De Europese kinderombudsmannen vinden dat kinderen tijdens een crisis extra aandacht verdienen. Ze hebben ook kritiek op de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds. Die hebben bij de onderhandelingen over steunmaatregelen en noodhulp niet bekeken wat de effecten op kinderen zijn, aldus de ombudsmannen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top