vrijdag, september 24, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Europese ministers Volksgezondheid bijeen in Amsterdam
Europese ministers Volksgezondheid bijeen in Amsterdam

Europese ministers Volksgezondheid bijeen in Amsterdam

  • Nederland
  • Onder leiding van minister Edith Schippers (VWS) vond gisteren in Amsterdam de informele bijeenkomst van de Europese ministers van Volksgezondheid plaats. Aanwezig waren 31 Europese landen. Ook de World Health Organization (WHO) nam deel aan het overleg in het Scheepvaartmuseum, evenals EU-commissaris Vytenis Andriukaitis.
  • https://www.rijksoverheid.nl
  • info@rijksoverheid.nl

Op de agenda stonden de drie prioriteiten die Schippers voor het Nederlandse Europees voorzitterschap in het eerste half jaar van 2016 heeft gesteld: betaalbaarheid en toegankelijkheid van zeer dure innovatieve medicijnen, productverbetering van voedsel (minder zout, vet en calorieën) en bestrijding van antibioticaresistentie. De informele besprekingen op de bijeenkomst in Amsterdam vormen de opmaat naar de Formele Gezondheidsraad die op 17 juni in Luxemburg wordt gehouden. Nederland streeft ernaar tijdens deze Raad conclusies over bovenstaande onderwerpen aan te nemen.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top