dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Europese prijs voor Westfries Museum
Europese prijs voor Westfries Museum

Europese prijs voor Westfries Museum

  • Nederland
  • Het Westfries Museum in Hoorn heeft een Europese prijs in de wacht gesleept, de Cultural Heritage/Europa Nostra Award 2014. Het museum kreeg die voor zijn project De Zaak Coen, zo is donderdag bekendgemaakt.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vji8tk779azd/nieuws/europese_prijs_voor_westfries_museum?ctx=vh7eg8yilrzv&tab=0

Het project was de reactie van het museum op het publieke en zeer verhitte debat dat eind 2011 ontstond rond het standbeeld in de binnenstad van Jan Pieterszoon Coen, een omstreden VOC-voorman.

Het museum probeerde dat debat te faciliteren en te stimuleren met onder meer een expositie in de vorm van rechtszitting met publieksjury. Ook kwam er een glossy en een website. De jury waardeert de ,,snelle reactie van het museum op het verhitte debat rond het standbeeld van een controversiële historische figuur”. De Cultural Heritage/Europa Nostra Award is een jaarlijkse prijs van de Europese Unie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top