vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Europol: 5000 EU-burgers potentieel terrorist
Europol: 5000 EU-burgers potentieel terrorist

Europol: 5000 EU-burgers potentieel terrorist

  • Europa
  • Europol schat dat tot 5000 burgers van EU-lidstaten een potentiële terrorist zijn. Tussen 3000 en 5000 burgers uit die 28 landen zijn naar Syrië of een ander land gereisd en vormen een mogelijk gevaar, zei directeur Rob Wainwright van de Europese politieorganisatie dinsdag tegen Britse parlementariërs.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjqjr86lgpzc/nieuws/europol_5000_eu_burgers_potentieel?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Europol heeft een lijst van 2500 verdachten. Het zijn hoofdzakelijk jonge mannen die uit onder meer Syrië naar de EU zijn teruggekeerd en aanslagen als die in Parijs kunnen uitvoeren, aldus Wainwright.

De EU-directeur pleitte voor nauwe samenwerking tussen de veiligheidsdiensten en technologiebedrijven als Facebook en Twitter, omdat de sociale media als middel voor recrutering van mogelijke terroristen en voor propagandadoeleinden worden gebruikt. Hij pleit ook voor nieuwe wetten die de veiligheidsdiensten in staat stellen terreurverdachten beter in de gaten te houden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top