vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Europol onderzoekt Nederlandse bordelen
Europol onderzoekt Nederlandse bordelen

Europol onderzoekt Nederlandse bordelen

  • Europa
  • De politie heeft woensdag in samenspraak met Europol prostituees in Nederland gecontroleerd, om te zien of zij slachtoffer van mensenhandel waren. In twee gevallen bleek dat mogelijk zo te zijn. Ook werden op Schiphol de passagiers van een vlucht uit het Nigeriaanse Lagos gecontroleerd door de marechaussee, maar daar bleek niets aan de hand.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjkkmud964yv/nieuws/europol_onderzoekt_nederlandse_bordelen?ctx=vhsjhdfktnpb&tab=0

Europol coördineerde de actie waarbij de politie in 15 Europese landen woensdag binnenviel bij bordelen, om te zien of er slachtoffers van mensenhandel werkten. Bijna 700 mensen werden gecontroleerd, ongeveer een zesde daarvan is aangemerkt als potentieel slachtoffer. Zo’n 30 mensen die werden gecontroleerd, hadden banden met criminele organisaties.

In Nederland werden 7 prostituees gecontroleerd. Bij de 5 dames die werkten in de zogenoemde vergunde sector was niets aan de hand, bij twee vrouwen die vanuit huis werkten zijn er wel ‘signalen van mensenhandel’. Of er echt iets niet in de haak is, wordt verder onderzocht.

De Europol-actie was gericht op mensensmokkel vanuit Nigeria door criminele netwerken. Europol wil die netwerken beter in kaart brengen en mogelijke slachtoffers identificeren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top