vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Evaluatiecommissie Wet herziening gerechtelijke kaart
Evaluatiecommissie Wet herziening gerechtelijke kaart

Evaluatiecommissie Wet herziening gerechtelijke kaart

  • Nederland
  • Prof. dr. H.R.B.M. (Henk) Kummeling wordt voorzitter van de commissie Evaluatie Wet herziening gerechtelijke kaart. De commissie gaat onderzoek doen naar de doeltreffendheid en effecten van de herziening van de gerechtelijke kaart - de nieuwe indeling van rechtbanken en gerechtshoven - die per 1 januari 2013 is doorgevoerd. Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie en minister Blok voor Wonen en Rijksdienst.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Voor 1 januari 2018, binnen vijf jaar na inwerkingtreding van de Wet herziening gerechtelijke kaart, zal de commissie haar evaluatie afronden. Daarnaast is de commissie gevraagd om nog voor 1 april 2016 een tussenverslag uit te brengen over de doeltreffendheid en de effecten van de Wet splitsing arrondissement Oost-Nederland in twee nieuwe arrondissementen: Gelderland en Overijssel.

Commissievoorzitter Kummeling is nu voorzitter van de Kiesraad en hoogleraar vergelijkend staatsrecht aan de Universiteit Utrecht. Eerder was hij onder meer vice-voorzitter van de Commissie Wolfsen, die onderzoek heeft gedaan naar het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Andere leden van de commissie Evaluatie Wet herziening gerechtelijke kaart zijn:

  • Prof. dr. G. de Groot
  • Prof. dr. M. Noordegraaf
  • Dr. M. Schoenmaker
  • Prof. dr. mr. J.L. de Wijkerslooth de Weerdesteyn

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top