donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Even voorstellen: Alexander Nolden, schipper van de Dageraad
Even voorstellen: Alexander Nolden, schipper van de Dageraad

Even voorstellen: Alexander Nolden, schipper van de Dageraad

  • Nederland
  • Alexander Nolden is al jarenlang de schipper van het zeilschip de ‘Dageraad’. Vandaag introduceren wij hem! “Heel vroeg in de ochtend de zonsopgang tegemoet zeilen of juist laat in de avond de nacht in zeilen; dát vind ik het mooiste”, aldus Alexander Nolden.
  • NAUPAR
  • www.naupar.nl
  • webteam@naupar.com

Alexander Nolden is al jarenlang de schipper van het zeilschip de ‘Dageraad’. Vandaag introduceren wij hem! “Heel vroeg in de ochtend de zonsopgang tegemoet zeilen of juist laat in de avond de nacht in zeilen; dát vind ik het mooiste”, aldus Alexander Nolden.

De Dageraad
De Dageraad is een van de grootste en meest originele schepen van de Nederlandse chartervloot. Mooi meegenomen: het 41-meter lange zeilschip is bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden! “Deze tweemast-klipper is een snelle en goede zeiler”, vertelt Alexander “Ik vaar nu al ruim 14 jaar met de Dageraad en het schip biedt ook nu nog steeds veel potentieel om nóg sneller te worden.” Zowel beneden- als bovendeks biedt de Dageraad veel ruimte: “Er zijn gasten die alleen nog maar met mijn schip willen zeilen, omdat de combinatie van de ruimte en de goede zeileigenschappen zo perfect is. En daarbij komt dan nog die vriendelijke en behulpzame bemanning.”

De Waddenzee heeft mijn voorkeur
Als we het over de vaargebieden hebben, spreekt Alexander zijn voorkeur al snel uit: “Het liefst vaar ik op de Waddenzee. Vanwege de stroming en de verschillende windrichtingen is dit alleen niet altijd de meest verstandige keuze. Het is tenslotte best moeilijk om met weinig motoruren ergens te komen. Op het IJsselmeer kan er meestal langer worden gezeild dan op het Wad.”

Goede samenwerking
“Al sinds 2004 ben ik schipper”, vertelt Alexander. “In 1990 heb ik als tiener met de bruine vloot gevaren en sindsdien ben ik verliefd op de zeilvaart.” Nog steeds gaat Alexander met veel plezier naar zijn werk: “Zeilen is mijn beroep én hobby. Het mooiste vind ik als de groep aan boord en het team van de Dageraad goed samenwerken; dát in combinatie met een goede wind, zorgt voor een heel snelle vaartocht. Daar krijg ik kippenvel van!”

Het doel van Alexander Nolden is om zijn gasten aan boord een mooie vaartocht te bieden. Bent u benieuwd naar de Dageraad en haar mogelijkheden? Kijk dan snel op onze website of neem contact op met een van de medewerkers van NAUPAR via 088 – 2525000.

Over naupar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top