woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Exclusief Gouden Boekje voor verjaardag van de Bijenkorf
Exclusief Gouden Boekje voor verjaardag van de Bijenkorf

Exclusief Gouden Boekje voor verjaardag van de Bijenkorf

  • Nederland
  • Charlotte Mutsaers schrijft haar eerste kinderboek De Bijenkorf bestaat dit jaar 145 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt van de hand van Charlotte Mutsaers en Harmen van Straaten een Gouden Boekje dat speciaal is gemaakt voor de Bijenkorf. Het Gouden Boekje is vanaf 30 maart bij alle filialen van de Bijenkorf verkrijgbaar.
  • Bijenkorf
  • http://www.debijenkorf.nl
  • PR@debijenkorf.nl
  • http://www.debijenkorf.nl/exclusief-gouden-boekje-voor-verjaardag-van-de-bijenkorf

Charlotte Mutsaers en Harmen van Straaten

Voor het eerst in haar leven schreef Charlotte Mutsaers een kinderboek; een unicum in haar oeuvre. Zij deed dit niet eerder omdat ze niet gelooft in het schrijven voor doelgroepen. Toch maakte ze voor de Bijenkorf een uitzondering. Al sinds haar studententijd is ze kind aan huis bij de Bijenkorf, ze beschouwt het warenhuis als haar moeder. Nadat het verhaal vorm had gekregen kon Harmen van Straaten aan de slag met tekeningen van de grachten in Amsterdam, de Dam, het hondje Tongetje en de flamboyante bezoekers van de Bijenkorf.

Synopsis

Tongetje is een hondje. Een hondje met een tong die eigenlijk te lang is voor zijn bek. Daarom is hij door zijn baas afgedankt. Op een dag loopt hij op straat, hij slaat een hoek om en plots staat hij op de Dam. Hij ziet de Bijenkorf en is op slag verkocht; wat een paleis. Tongetje wandelt naar binnen en wordt tot zijn verbazing en grote vreugde ontvangen als een vorst. Hij wil nooit meer weg.

Room On The Roof

De inhoud van het boekje kwam deels tot stand vanuit Room On The Roof, een werkruimte voor kunstenaars in de torenkamer van de Bijenkorf Amsterdam. Daar reikte Grietje Braaksma, boekeninkoper bij de Bijenkorf, de eerste exemplaren uit aan de auteur en illustrator.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top