zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Expositie ‘Bo Aruba’
Expositie ‘Bo Aruba’

Expositie ‘Bo Aruba’

  • Nederland
  • Studenten uitgedaagd mee te denken over toekomst Aruba "Wat zou jij doen als je de 'baas' van Aruba zou zijn?" Die vraag krijgen de bezoekers van de expositie 'Bo Aruba' (Jouw Aruba) voorgelegd.
  • Kabinet Gevolmachtigde Minister van Aruba
  • http://www.arubahuis.nl
  • info@arubahuis.nl

De tentoonstelling wordt op 2 juli in Den Haag geopend door minister-president Mike Eman en burgemeester Jozias van Aartsen. De tentoonstelling maakt deze zomer na Den Haag een reis langs Amsterdam, Rotterdam en Tilburg. Bezoekers krijgen met behulp van touchscreens een goed beeld van de vele positieve initiatieven die het Kabinet Mike Eman heeft genomen zoals het opknappen van wijken, het oude centrum van Oranjestad, het versterken van de economie, de vervanging van vervuilende fossiele brandstoffen door duurzame energie en het scheppen van banen voor young professionals die willen terugkeren naar hun geboorte-eiland.

De prijsvraag die aan de expositie ‘Bo Aruba’ is verbonden moet vooral deze laatste groep maar ook de Arubaanse studenten die op dit moment in Nederland studeren uitdagen mee te denken over de toekomst van Aruba. De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit, creativiteit en uitvoerbaarheid.

De inzenders van de twee beste ideeën worden uitgenodigd naar Aruba te komen om hun plan te presenteren aan minister-president Mike Eman. De toeristenorganisatie ATA heeft hiervoor de vliegtickets beschikbaar gesteld. Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op de website www.jouwaruba.nl.

‘Bo Aruba’

De expositie ‘Bo Aruba’ toont de ontwikkeling die het land Aruba in al zijn facetten doormaakt. Op zowel sociaal-maatschappelijk als infrastructureel en economisch gebied is sprake van een ambitieuze agenda. Hervormen en investeren gaan hand in hand met als doel een duurzame samenleving te scheppen waarin welvaart en welzijn in balans zijn en er naast de vijfsterrenhotels voor toeristen ook een vijfsterren onderwijs, vijf sterren gezondheidszorg, vijfsterren leefomgeving etc. voor de burgers is. ‘Bo Aruba’ biedt inzicht in de vele tientallen projecten die de afgelopen jaren gerealiseerd zijn of dat de komende jaren nog gaan worden. Van een tramlijn door het centrum van Oranjestad tot en met de bouw van een ‘slimme wijk’ die volledig op groene energie functioneert en de ontwikkeling van Aruba als Green Gateway tussen Europa en de Amerika’s. ‘Bo Aruba’ begint zijn rondreis door Nederland in Den Haag.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top