vrijdag, januari 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Expositie EYE-CANDY 4 Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
Expositie EYE-CANDY 4 Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan

Expositie EYE-CANDY 4 Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan

  • Nederland
  • ‘Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’ presenteert vanaf vrijdag 6 juni tot en met 31 augustus weer een bijzondere expositie met mechanische uurwerken en lichtobjecten gemaakt van de meest uiteenlopende hergebruikte materialen, 3D-mozaïek, ‘Stil-assemblages’ en schilderijen in diverse stijlen.
  • Nieuwe-flyer-web-3-compleet
  • Atelier Expositieruimte Kunstenaar Anita Ammerlaan
  • www.anitaammerlaan.com
  • info@photocreation.nl
  • ‘Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’ presenteert vanaf vrijdag 6 juni tot en met 31 augustus weer een bijzondere expositie met mechanische uurwerken en lichtobjecten gemaakt van de meest uiteenlopende hergebruikte materialen, 3D-mozaïek, ‘Stil-assemblages’ en schilderijen in diverse stijlen.
  • Persbericht EYE-CANDY 4

Poster-EYE-CANDY-4-web

De volgende kunstenaars zullen hun kunstwerken presenteren op de Oude Markt 39 tijdens expositie ‘EYE-CANDY 4’, op een unieke locatie in het centrum van Roosendaal; Henk Bank(Borgercompagnie), Marie-Josée Boerenkamp(Brunssum), Ingo Leth(Emmen), José Goevaers(Vlijmen), Omid Shali(Sliedrecht), Mathisse Arendsen(Goes), Sarah Arendsen(Rotterdam), Erik Loman(Haaksbergen), Daphne Vlot(Tholen) en Anita Ammerlaan(Roosendaal).

De kunstenaars

Henk Bank maakt uit diverse gebruikte materialen unieke en prachtige lichtobjecten en mechanische uurwerken. De lichtobjecten zijn niet bedoeld als lamp, maar als objecten met licht als extra functie. Sfeerbepalend, verrassend en een ontdekking wat licht met vorm of materialen doet. Zijn fascinatie voor mechanische manieren van aandrijving resulteert in bijzondere, oorspronkelijke oplossingen en uitvoeringen. Elke klok is uniek in uitvoering en eigenhandig samengesteld. Marie-Josée Boerenkamp schildert liefst grote schilderijen waarbij zuiverheid van kleur, openheid en het spel van licht en donker licht heel belangrijk zijn. Ingo Leth zijn werk heeft zich ontwikkeld naar abstractie met figuratieve beeldelementen welke vaak verhalend zijn en symbolische achtergronden hebben. José Goevaers haar doeken hebben een groot formaat en vallen op door het gebruik van intense kleuren en onverwachte kleurcombinaties. De inspiratie voor haar abstract/figuratieve uitingen wordt veelal gevormd door de razende drukte van mensen in hun dagelijkse doen, en door alles wat hiermee in contrast staat. Voor Omid Shali is kunst de schepping waarmee hij onbewust zij innerlijk blootlegt. In korte momenten van creativiteit geeft hij zich over het schilderen en maakt dan zijn gevoelens en emoties visueel. Mathisse Arendsen maakt kleurrijke olieverfschilderijen waarbij hij zoekt naar de perfecte balans tussen natuurgetrouw beeld en abstractie. Door het tegenover elkaar zetten van uitersten in vorm en kleurgebruik creëert hij een spanningsveld waarbinnen de kijker de sleutel tot het onderbewustzijn aangereikt krijgt. Bij Sarah Arendsen, de oudste dochter van Mathisse, heeft het scheppingsproces altijd een prominente rol gespeeld in haar leven. “Mijn leven is het decor geweest van ordenen, patronen, kleur, het verzamelen van lappen, doeken, sieraden, verzameld in India, Marokko, Egypte, Nepal en Thailand. Het ordenen komt nu van pas in het rangschikken van glas, porselein, tegels en alles wat mij als materiaal geschikt lijkt. Erik Loman maakt kleurrijke acrylschilderijen met heldere contrasten, duidelijk vormgegeven met vaart en trefzekere hand. Alle herkenbaar door hun driedimensionale karakter. In de assemblages van Stil(Daphne Vlot) worden vazen en klein-meubelen gecombineerd. Door ze wit of eenkleurig te maken komt de nadruk sterk op de vorm ervan te liggen en smelten de samenstellende delen tot een totaalvorm samen. Anita Ammerlaan haar recente ‘lightscape’-schilderijen zijn typische werken die je ook van dichtbij zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Atelier en expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan

Beeldend Kunstenaar Anita Ammerlaan is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in 1999. U kunt het werk van deze professioneel kunstenaar bekijken in haar atelier op de Markt 39 in Roosendaal(nb). Het atelier is tevens expositieruimte(1150m2!) voor andere en wisselende kunstenaars. Elke drie maanden is er een geheel nieuwe expositie, bij ‘Atelier Expositieruimte Kunstenaar Anita Ammerlaan’, met 1150m2 bijzondere Kunst op deze unieke locatie in Brabant. Bezoek op afspraak of tijdens openingstijden en gratis entree. Open van vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00. Het is mogelijk dat er later in deze periode nog kunstevenementen en/of exposities worden ingepland, in dat geval zal de ruimte gesloten zijn. Houdt u de agenda op haar website in de gaten, dit zal uiterlijk enkele dagen van tevoren op de website verschijnen. Op andere dagen en tijden op afspraak via info@anitaammerlaan.com

Atelier en Expositieruimte Anita Ammerlaan
Markt 39
Roosendaal(nb).

Website: www.anitaammerlaan.com
Facebook: www.facebook.com/AtelierExpositieruimteKunstenaarAnitaAmmerlaan
Twitter: www.twitter.com/AnitaAmmerlaan

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top