woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Expositie Mary Ritsema en kleinzoon Jessy (7)
Expositie Mary Ritsema en kleinzoon Jessy (7)

Expositie Mary Ritsema en kleinzoon Jessy (7)

  • Nederland
  • Mary Ritsema, Schipborg exposeert met haar kleinzoon van zeven hun schilderijen in het Gemeentehuis van Gieten tot 18 april 2014.
  • Malala, Rotsvast vertrouwen, Kaart A5
  • JodiR
  • www.maryritsema.nl
  • g.ritsema@hetnet.nl

Mary Ritsema, Schipborg exposeert met haar kleinzoon van zeven in het Gemeentehuis van Gieten tot 18 april 2014.
Mary en haar kleinzoon hebben twee jaar geleden ook samen en op initiatief van Jessy het kinderboek Lawaaipapegaai gemaakt. Mary heeft twee en half jaar geleden het schilderen ontdekt en zat in 2013 bij de voorselectie van het WAK (Week voor de Amateurkunst) De deelname hieraan was het moment dat zij door wilde gaan en onder andere een cursus aquarelleren heeft gevolgd en nu lessen Acryl volgt. Haar laatste werk Malala, rotsvast vertrouwen is daar het resultaat van. Plak www.maryritsema.nl in uw browser en via een PDF op die website kunt u uitgebreide informatie over de werken vinden.

Jessy deed het verzoek aan zijn oma om de organisatie te vragen of hij ook mocht exposeren, die wens is ingewilligd.

Over Mary Ritsema

41 jaar getrouwd met Geert Ritsema. Tot 1987 waren we als zelfstandigen op de markt van Groningen werkzaam in de groente en fruithandel. In Lewenborg waar we ook woonden hebben we een bloeiende markt opgebouwd. Ik ben vanaf eind 70-er jaren tot 1989 zeer actief geweest in het Groninger Vredesplatform en ik ben mede-initiafnemer en oprichter van de Stedenband Groningen-Moermansk. Met mijn man en jongste dochter was ik in Moermansk, op uitnodiging van de burgemeester. Later waren mijn man en ik er nog twee keer. We hebben allebei twee jaar Russisch VWO gevolgd op de avondschool. We kunnen ons goed mondeling redden met de taal. Overigens doen we al een aantal jaren niets meer met Russische contacten. Tegenwoordig schrijf ik boeken. Ik ben nu met het derde boek bezig, een kinderboekje, Momenteel volg ik een schildercursus, dat is zo leuk dat ik nu zelf de illustraties voor het boekje, teken en schilder. Zomer 2012 moet het klaar zijn. In 2011 heeft een schrijfcoach mij begeleid, heel leerzaam. Zie het resultaat op mijn vernieuwde website: www.ikkoosmijnouders.nl Hier vind je Kind en Gezondheidszorg. Graag hoor ik van je of je het als buitenstaander leuk en nuttig vindt om te lezen.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top