zaterdag, februari 16, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Expositie ‘Onze Koningin’ verhuist naar Karmelklooster Drachten
Expositie ‘Onze Koningin’ verhuist naar Karmelklooster Drachten

Expositie ‘Onze Koningin’ verhuist naar Karmelklooster Drachten

  • Nederland
  • De foto-expositie van Beatrix verhuist van Amsterdam naar Friesland. Vanaf 18 augustus t/m 26 december is in het Karmelklooster in Drachten de tentoonstelling "Onze Koningin, eerbetoon in foto's" te zien.
  • Karmelklooster Drachten
  • http://www.karmelklooster.nl
  • info@karmelklooster.nl

De expositie trok de afgelopen maanden in “de Beurs van Berlage” duizenden bezoekers, onder wie prinses Beatrix persoonlijk en kreeg lovende recensies. Het gaat om 150 persfoto’s die het ANP de afgelopen decennia maakte van onze voormalige koningin Beatrix; vanaf haar geboorte in 1938 t/m de abdicatie in 2013. Niet alleen een beeld van haar leven, maar ook van de recente Nederlandse geschiedenis.

De beeldbank van ANP Foto is het rijkste fotoarchief dat Nederland kent op het gebied van het Koninklijk Huis. De tentoonstelling is een eerbetoon in foto’s. Naast de foto’s zijn korte, historische teksten en anekdotes opgenomen.

Alle gedenkwaardige momenten uit het leven van Beatrix worden getoond, met de nadruk op de wijze waarop ze invulling gaf aan het koningschap. Beatrix is te zien als ambassadeur, maar ook als troostend staatshoofd. In de tentoonstelling zijn ook een aantal verdrietige en meer persoonlijke momenten opgenomen.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top