donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Expositie van Ruth Annaqtuusi Tulurialiken en Lukas Kramer bij Eurlings Interieurs
Expositie van Ruth Annaqtuusi Tulurialiken en Lukas Kramer bij Eurlings Interieurs

Expositie van Ruth Annaqtuusi Tulurialiken en Lukas Kramer bij Eurlings Interieurs

  • Nederland
  • De showroom van Eurlings Interieurs in Voerendaal is dit najaar sfeervol ingericht met de schilderijen van Ruth Annaqtuusi Tulurialik en Lukas Kramer.
  • Tulurialiken 2
  • Eurlings Interieurs
  • http://www.eurlingsinterieurs.nl
  • info@eurlingsinterieurs.nl
  • Kramer 1

De Canadese kunstenares Ruth Annaqtuusi Tulurialik (1934) kwam ter wereld in een traditioneel Iniut kamp bij de Kazan rivier in het Keewatin district. Als kind werd zij geadopteerd door haar oom en tante en groeide op aan Baker Lake. Zij startte haar artistieke carrière na haar dertigste. De kunstenares staat bekend om haar uitbundige tekeningen, felgekleurde wollen wandkleden en energieke houtsnedes.

Zij laat zich inspireren door het dagelijkse leven op het platteland en haar uitgebreide kennis van traditionele verhalen en legendes. Haar composities laten zeer originele interpretaties zien van zowel de materiële als de spirituele aspecten van haar traditionele achtergrond. Eerder exposeerde zij onder andere in de Windsor Art Gallery, Art Gallery of Ontario en haar werk maakt deel uit van de collecties van diverse vooraanstaande Canadese musea.

De Duitse kunstenaar Lukas Kramer (1941) studeerde aan de Werkkunstschule Trier, Ecole des Arts décoratifs in Straatsburg en aan het Instituto de belle arti in Urbino. Vele exposities volgden in Duitsland, Luxemburg, Nederland, België en Frankrijk. Zijn werk  werd o.a. onderscheiden met de Kunstpreis, Ramboux-Preis en de Albert Weisgerber-Preis en maakt deel uit van diverse verzamelingen.

De belangstelling van de schilder gaat uit naar 2 aspecten: enerzijds de raadselachtige relatie tussen de als op de voorgrond liggend geziene structuren en de als daarachter liggend ervaren niveaus en anderzijds naar de veelvuldig genuanceerde waarden van de kleuren en de afwisseling van licht en donker.

Zondag 6 oktober van 13.00  tot 17.00 uur zal de belangenbehartiger aanwezig zijn om de kunstwerken toe te lichten. In de showroom van Eurlings Interieurs met tijdloos klassieke en moderne meubelen, gordijnstoffen, tapijten en zonwering is te zien hoe kunst in het interieur toegepast kan worden.

Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur zaterdag 10.00-17.00 uur
Het is ook mogelijk om buiten de normale openingstijden de showroom op afspraak te bezoeken.
Extra openstelling i.v.m. expositie:
zondag 6 oktober 13.00-17.00 uur

Eurlings Interieurs BV
Valkenburgerweg 43
6367 GT Voerendaal
+31-(0)45-5751212
info@eurlingsinterieurs.nl
www.eurlingsinterieurs.nl

Desgewenst is er meer digitaal fotomateriaal beschikbaar, neemt u dan contact met ons op.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.512478148829339.1073741856.112591252151366&type=3&uploaded=5

Over info@eurlingsinterieurs.nl

Van wagenmakerij, aannemersbedrijf en meubelfabriek tot een zaak met raamdecoratie, zonwering, vloerbedekking en natuurlijk meubelen. Dat is in een notendop de geschiedenis van wat nu Eurlings Interieurs in Voerendaal is. De generaties volgden elkaar op en de passie voor interieur bleef. U kunt bij ons terecht voor die ene mooie fauteuil, maar ook voor een compleet nieuw interieur en zelfs een zorgeloze verhuizing waarbij we u op 101 manieren een helpende hand bieden. Wij leveren en plaatsen meubelen, gordijnen, vloerbedekking, zonwering, slaapsystemen, decoratie en sfeerverlichting. Wij bedienen de particuliere. en de zakelijke markt en bieden een uitgebreid servicepakket.U bent van harte welkom in onze showroom van 1000 m2. Onze collecties variëren van mooi betaalbaar tot prachtig kostbaar, van tijdloos klassiek tot modern.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top